HELG I BILDER


 
 

TIDIG MORGON

Hiss och diss - det är ju sånt där som rix morgonzoo pysslar med och ja, just nu är jag beredd att hissa lagom tidiga mornar på helgen. Väckarklockan ringde strax innan sju i morse och jag måste erkänna att jag grymtade eller snarare tittade mig konstigt omkring och funderade vad det var som lät mitt i natten... Men i alla fall, väl uppe och på väg till tvättstugan var det ändå ljuvligt. Det var jag och fåglarna uppe, inte ens hundägarna verkade ha vaknat (!) och då känns så skönt att ha hela dagen framför mig. Nu är morgonkaffet urdrucket och sista tvätten tvättad och klockan är inte ens nio. Tidningsbudet slamrade just i brevinkastet och ja, det är bara så skönt att gå upp tidigt en helgdag.

REDAN HELG

Mer helg än vardag, ja just nu känns det så. Satt å andra sidan på skolan till 18 ikväll men känner mig ändå förvånad över hur veckorna forsar fram. Dags att läsa tills jag somnar för imorgon är det dags att tvätta då det börjar sina i garderoben.


HÖST


ÖVA

Från och med i eftermiddag tränar jag ännu en gång på att vara gräsänka. Det är intressant och lite irriterande att jag tidigare, innan jag flyttade ihop med Sven, njöt av ensamheten och kunde längta bort från alla människor och bara låsa in mig i min lilla lägenhet och inte träffa en människa förrän jag verkligen var tvungen. Nu är det inte riktigt lika roligt. Kanske för att jag inte valt att vara ensam och för att jag nu för tiden ofta har Sven att prata med när jag som bäst känner för det, höra hur han donar omkring i lägenheten och bara för lite ljud. Under min gräsänke-period är jag beroende av att ha radion på, det ersätter en del.

RAPPORT

Just nu består en stor del av dygnet av färdigställande av rapport och kaffedrickande.


ITALIENSK AFTON

Idag har jag och Milla haft världens mest lyckade dag. Strosade på stan, fikade och slutade dagen med italiensk afton. UNDERBART!


GRÄSÄNKA

I helgen ska jag lyssna på hockey och äta massa pasta för jag är gräsänka. Jag ska även ägna mig åt rapportskrivning, stan och lite träning men jag började helgen med att tjuvlåna Svens mugg och gjorde en god kaffe. Snart kommer Milla, det blir bäst!


GRATTIS ÄLSKLING

Idag fyller min underbara sambo år. Det ska firas med diverse pajer och gäster ikväll.


TID

Igår träffade jag mina goda vänner Amanda och Camilla och sammanfattningen av dagen/kvällen var att vi INTE KUNDE SLUTA PRATA. Det är sällan jag blir uppslukad av en konversation men på fiket med Umeås godaste cappuccino gick det hur bra som helst. Helt plötsligt hade två timmar gått och det var dags för middag. Så vi lagade middag tillsammans och fortsatte prata ohejdat tills ingen av oss orkade hålla huvudet uppe. Underbart!

GÅRDAGENS MIDDAG

Plötsligt händer det. Jag skar mig yyyyytterst lite i pekfingret men ändå så pass att jag var en blodspridare om jag inte skulle ha plåstrat om det. Så nu har jag för första gången fått använda min alldeles nya första hjälpen-väska (som för övrigt är tänkt att ligga i en bil men som istället alltid följer med i min väska). Nu behöver jag inte önska någon annans olycka längre!


UPPE MED TUPPEN

Gick upp med tuppen i morse för att tvätta. Även om det känns lite ruttet just när klockan ringer så är det ändå skönt att komma upp i tid, speciellt eftersom jag ändå får sova någon timme längre än min kära fågelskådande sambo. Nu tror jag det är dags för morgonkaffet!

EXKURSIONSDAGAR

Vi har haft exkursion i två dagar. Gårdagen i solsken och dagens i duggregn. Som tur var hade dagens exkursionsplats en kåta med möjlighet till eldning. Nu har vi massor av data insamlat för att sedan kunna göra diverse uträkningar och jämförelser. Skoj! Nu är det helg igen.


ÖNSKAN

Hej tomten! Jag önskar mig ett badkar i julklapp. Tack på förhand! /R

ÄNTLIGEN FÄRDIG

Projekt nattduksbord är färdigt.


DONA

Gårdagens exkursion var planerad att bli en riktig långdag men med bra effektivitet så kom vi hem mycket tidigare än beräknat. Jag hade väntat att hitta mig själv i soffläge hela kvällen men istället bakade jag massa bröd och målade om nattduksbordet, där ser man.


EXKURSION

Idag stod det exkursion på schemat så vinterjackan och stövlar följde med till Flakaliden. Jag övade min rossliga och ännu unga, osäkra engelska samt mätte lite markrespiration bland annat.


RSS 2.0